Novosti

Dermapip mast s čajevcem i propolisom

Novosti   |   autor: PIP   |   06.05.2022.

Lijepo vrijeme i duži dani sa sobom donose češće izlete i uživanje u prirodi i raznim akvitnostima. Međutim, također je sve češća i vidljivija pojava neželjenih promjena na koži i noktima izazvanih gljivicama.

Gljivične infekcije kože i noktiju uglavnom nastaju zimi zbog nošenja zatvorene obuće, no pacijenti se obrate za pomoć tek u proljeće ili ljeto kada se simptomi već pogoršaju. Bitno je prepoznati prve simptome radi bolje uspješnosti liječenja i prevenirati daljnji razvoj infekcije.

Gljivične infekcije su izrazito česte, a smatra se da gotovo 20% populacije pati od određenog oblika. Velik broj različitih oblika i vrsta gljiva može uzrokovati zdravstvene probleme kada probiju obranu našeg tijela. Osim sustavnih infekcija gljivama (mikoza) koje zahvaćaju čitav organizam, mnogo češće se viđaju infekcije kvascima i plijesnima koje nazivamo gljivične infekcije kože ili dermatomikoze (popularno zvane "gljivice na koži"). Infekcija se razvija uslijed oštećenja kože zbog upale ili ogrebotina.

 

Koji su simptomi gljivičih promjena?

- Peckanje i svrbež prstiju i stopala

- Neugodan miris stopala i plikovi

- Ljuštenje, sušenje ili pucanje kože stopala

- Izbljeđivanje, omekšavanje i raspucalost kože između nožnih prstiju

- Svjetla područja na nogama karakterističnog crvenog ruba

 

Kako se riješiti gljivične infekcije?

Ukoliko primijenitite promjene na koži kakve uzrokuju gljivice, treba što prije krenuti s tretmanom, kako se zahvaćeno područje ne bi proširilo. Treba biti uporan i dosljedan, jer gljivice se jako vole vraćati i s liječenjem treba nastaviti još neko vrijeme nakon povlačenja simptoma.

 

Prirodno liječenje gljivičnih promjena

Dermapip Mast s čajevcem i propolisom djeluje blago antiseptično i antibakterijski.

Preporuča se za njegu uslijed pojave simptoma gljivičnih oboljenja na noktima i koži, osobito kože između prstiju i na stopalima (atletsko stopalo), kože na trupu, udovima, kožnim pregibima i preponama. Za njegu nečiste i kože sklone pojavi akni, te za njegu nepravilnosti na usnama uslijed pojave herpesa. Pomaže kod blago nadražene i zacrvenjele kože, umiruje iritaciju, smanjuje svrbež i nelagodu. Sprječava daljnje širenje promjena na koži i noktima.

Eterično ulje čajevca poznato je i cijenjeno prije svega zbog svojih antiseptičnih i antifungalnih svojstava (snažno djeluje protiv patogenih gljivica, bakterija i virusa), te je učinkovito u borbi protiv raznih infekcija. Najčešće se koristi za liječenje manjih rana, opeklina, akni, atletskog stopala i gljivičnih infekcija kože.

Propolis djeluje protuupalno, stimulira regeneraciju epidermisa a time i brže zacjeljivanje. Ekstrakt nevena smanjuje crvenilo i djeluje umirujuće što dodatno ublažava simptome oštećene, upaljene i kože sklone aknama.

 

Dermapip Mast s čajevcem i propolisom pronađite u obližnjoj ljekarni, u PIP maloprodaji ili putem Farmakol webshopa.