Novosti

Kako riješiti problem suhe kože tijekom zime?

Novosti   |   autor: PIP   |   10.01.2022.

Zimsko sunce i boravak na svježem zraku djeluju dobro na naše zdravlje, pa se osjećamo bolje i odmornije, no niske temperature i hladan vjetar, mogu oštetiti kožu.

Hladno vrijeme predstavlja izvanredno stanje za svaki tip kože, ali lijepa i zdrava koža tijekom zimskih mjeseci moguća je uz pravilnu njegu. Zimi je hidratacija kože važnija no ikad. Pojačano je isušivanje kože zbog naglih promjena toplo - hladno ali, još i više, zbog boravka u zatvorenom i zagrijanom prostoru koji obiluje suhim zrakom može uzrokovati hrapavost, crvenilo i neelastičnost kože.

 

Koža ruku, lica i usana je najizloženija te za hladnijih mjeseci pretrpi najviše oštećenja. U kombinaciji s čestim pranjem ruku i dezinficiranjem mogu se pojaviti čak i bolna oštećenja. Koža nogu i ostalih dijelova tijela također je vrlo gruba. Proizvodi linije FARMAKOL zadovoljavaju sve potrebe kože zimi!

 

Prvi korak u tretiranju suhe kože je nadoknađivanje vlage, a potom slijede regeneracija stanica te opskrba kože visokovrijednim masnoćama. Također, nikako ne smijemo zaboraviti na korak zaštite zdrave kože, kao preventivnu mjeru zaštite prije izlaganja kože vanjskim uvjetima.

FARMAKOL DERMAPIP UNIMAST - za kućnu i profesionalnu uporabu - štiti, umiruje i obnavlja! Bogata tekstura rađena po specijalnoj recepturi štiti kožu, hrani i pruža svu potrebnu njegu. Mast se preporuča nanositi prije korištenja jednokratnih rukavica, izlaganja deterdžentima, kemikalijama ili vodi koja isušuje gornji sloj kože.

Za obnovu i njegu suhe i već oštećene kože potrebna je intenzivna umirujuća i regenerativna krema poput FARMAKOL DERMAPIP KREME koja je namijenjena oštećenoj koži sa suhim lezijam. U slučajevima oštećenja kože važno je umiriti nadražaj, ublažiti svrbež, te potaknuti procese zacjeljivanja i uspostavljanja potpune zaštitne funkcije kože. Aktivni sastojci Dermapip kreme djeluju tako da preveniraju sekundarnu infekciju, umiruju upalni proces, poboljšavaju regeneraciju kože i proizvodnju kolagenih vlakana.

 

Za svakodnevnu njegu osjetljive, suhe i oštećene kože idealan je FARMAKOL DERMAPIP LOSION ZA TIJELO koji hidratizira i održava elastičnost kože. Zahvaljujući aktivnim prirodnim sastojcima, on hrani i dubinski vlaži kožu dajući joj elastičnost i baršunastu mekoću. Idealan je za ublažavanje crvenila i neelastičnosti kože, za suhu i osjetljivu kožu kao prirodna pomoć kod iritacija. Med i matična mliječ aktiviraju vlastite mehanizme kožnih stanica koji usporavaju starenje, poboljšavaju regeneraciju tkiva te dubinski hrane i vlaže kožu.

 

Tijekom zimskih mjeseci potrebno je nanositi kreme i losione bogatije teksture kako bi očuvali hidrolipidni sloj kože jer će time ona biti otpornija na sve vanjske utjecaje i manje reaktivna. Uz pojačanu njegu kože ruku, tijela i lica nemojmo zaboraviti na njegu kože usana, a usne će dodatno zaštiti i hranjivi balzami sa zaštitnim faktorom od sunca.

 

FARMAKOL Lip Balm BALZAMI ZA USNE prirodno su rješenje za njegu i zaštitu usana bez parabena, bojila, parfema i mineralnih ulja.

 

Farmakol Lip Balm Honey + SPF 30 njeguje i hidratizira kožu usana, osigurava zaštitu od sunca. Zahvaljujući aktivnim sastojcima balzam ima zaštitno, umirujuće i regenerativno djelovanje. Hrani i njeguje kožu usana, te štiti od vanjskih utjecaja. SPF 30 osigurava kvalitetnu zaštitu od UVA i UVB zračenja.

 

Farmakol Lip Balm Propolis smiruje i obnavlja oštećenu i ispucanu kožu usana, djeluje blago antiseptično i antibakterijsko. Propolis i echinacea imaju zaštitno, protuupalno, umirujuće i regenerativno djelovanje. Hrani i njeguje kožu usana kakao maslacem, uljem jojobe, pantenolom i ekstraktom nevena. Vitamin E štiti kožu usana od utjecaja slobodnih radikala.