Unimast - novi proizvod Dermapip prirodne kozmetike iz linije Farmakol

  |   autor: PIP   |   18.05.2020.

Naša koža, po prirodi, nije stvorena za često pranje sapunima i deterdžentima, niti da je u prekomjernom kontaktu sa dezinfekcijskim sredstvima

Česta pranje ruku i dezinfekcijska sredstva postala su realnost, dodatno i povećana potreba zbog virusnih oboljenja. Kako se tim postupcima skida sloj rožnatih stanica i stanjuje fosfolipidni dvosloj, važno je redovito, i više puta dnevno, koži dodavati tvari kojima se dvosloj štiti i obnavlja.

U slučaju oštećenja zaštitnoga hidrolipidnog sloja, oštećuje se zaštitna barijera kože zbog gubitka čvrstih veza među stanicama rožnatog sloja, te postaje gruba, tvrda, sklona pucanju i iritacijama.  Rezultat toga je lakši prodor mikroorganizama ili alergena, što narušava imunološki sustav kože i može rezultirati infekcijom ili alergijskom reakcijom.  Vrlo je važna zaštita i njega kože ruku uslijed učestalog korištenja dezinfekcijskih sredstava i agensa koji oštećuju kožu.

Unimast - štiti kožu prije, smiruje za vrijeme i obnavlja nakon izlaganja kože težim uvjetima. Mast s alantoinom, propolisom i pčelinjim voskom - za kućnu i profesionalnu uporabu!

Teži uvjeti podrazumijevaju utjecaj hladnoće i vjetra, često izlaganje deterdžentima, dezinficijensima te svakodnevno nošenje zaštitnih rukavica. Svi ti uvjeti prisutni su u profesionalnom i privatnom životu. Ruke je neophodno tretirati zaštitnom Unimasti prije i poslije izlaganja.

Ostali utjecaji koji nepovoljno djeluju na kožu su rad na zemlji (npr. vrtlarenje) ili rad s građevinskim materijalom, te izlaganje kože fizičkim agensima poput  trenje kože ili u slučajevima zaležanosti. U tim uvjetima  primjena Unimasti više nego potrebna.

Unimast dostupna je u ljekarnama i Internet trgovinama ljekarni, a moguće ju je naručiti direktno na mail: pip@pip.hr.

Popis ljekarni:

https://www.mojaljekarna.hr

https://www.ljekarne-pavlic.hr/web-trgovina/

https://www.tvojaljekarna.com/webshop/

https://ljekarnaonline.hr/

https://ljekarna-rijeka.hr/

https://ljekarne-prima-farmacia.hr/

https://eljekarna24.hr/

https://www.ljekarne-dvorzak.hr

https://ljekarnanatura.hr/

https://www.suban.hr/

https://www.ljekarnaljubic.com/

https://lavandamia.hr/

https://www.eljekarna.hr/

Ne zaboravite  Unimast  - za kožu cijelog tijela izloženu težim uvjetima:

  •          vjetru i hladnoći
  •          vodi, deterdžentima i dezinficijensima
  •          fizičkim agensima (trenje i zaležanost)
  •          prije i poslije korištenja jednokratnih rukavica