FARMAKOL DERMAPIP LINIJA ZA ZAŠTITU, NJEGU I NORMALNU FUNKCIJU KOŽE

  |   autor: PIP   |   20.04.2020.

Koža je od vitalnog značaja za naše cjelokupno zdravlje i dobrobit.

 

Zdrava koža djeluje poput zaštitne barijere između vanjskog svijeta i unutrašnjosti tijela te je ona naša najbolja i prva obrana protiv:

- fizikalnih čimbenika- hladnoća i toplina

- kemijskih tvari

- mehaničkih čimbenika- pritisak,udarac,ogrebotina

- bakterija i virusa

 

Ako je mehaničko, kemijsko, fizikalno, biološko opterećenje veće od mogućnosti regeneracije, koža gubi zaštitnu sposobnost, smanjuje se elastičnost, isušena koža puca, ljušti se, nastaju žuljevi, upala s indikatorom, crvenilo (eritem). Treba prestati s opterećenjem, kožu zaštititi, te po potrebi zatražiti liječničku pomoć.

Koža nije stvorena čestom pranju sapunima i deterdžentima, niti da je u prekomjernom kontaktu sa dezinfekcijskim sredstvima. No to je postala realnost, dodatno i povećana potreba . Svakim pranjem ruku i dezinfekcijom oštećuje se i skida zaštitni sloj kože. Uz učestalo pranje i dezinfekciju nošenje jednokratnih  rukavica dio je  „obvezne opreme“ .U rukavicama koža ne diše, izložena je lateksu i puderu koji se često nalazi u rukavicama što potencijalno uzrokuje suhoću kože i nastanak iritacija, stoga je važno redovito  kožu zaštiti i potaknuti obnovu.

Briga za zaštitu kože  profesionalno ali i prilikom obavljanja svakodnevnih „kućnih“ poslova  trebala bi biti  provedena promišljeno, odgovorno i učinkovito.

 

 

Prvi korak - koji često svi zaboravljamo  je preventivna mjera zaštite zdrave kože za što su najprihvatljivije zaštitne  masti koje su posebno formulirane kako bi stvorile  tzv.barijeru na površini kože koja dodatno štiti kožu od vanjskih agresija.

 

Farmakol Dermapip Unimast - za kućnu i profesionalnu uporabu,štiti, umiruje i obnavlja! Prirodno rješenje bez dodatka konzervansa i mirisa, sadrži sastojke provjerene kvalitete : prirodni vazelin, pčelinji vosak,alantoin, propolis i ekstrakte nevena i kamilice. Bogata tekstura rađena po specijalnoj recepturi  štiti kožu, hrani i pruža  svu potrebnu njegu. Mast nanositi prije korištenja jednokratnih rukavica, pranja suđa, izlaganja deterdžentima, kemikalijama ili vodi koja isušuje gornji sloj kože.

Drugi korak - obnova i njega suhe i već oštećene kože

Farmakol Dermapip krema je intenzivna umirujuća i regenerativna krema namijenjena oštećenoj koži sa suhim lezijama.  Nanošenjem sloja Dermapip kreme na kožu, popunjavaju se prostori među stanicama rožnatog sloja gdje postoji manjak lipida, pa se potpomaže vraćanje vlage koži i normalne funkcije Aktivni sastojci djeluju tako da preveniraju sekundarnu infekciju,umiruju upalni proces, poboljšavaju regeneraciju kože i proizvodnju kolagenih vlakana.

 

Treći korak je njega kože, hidratizacija i održavanje elastičnosti kože