Zaštita i njega kože izložene svakodnevnom korištenju dezinficijensa

  |   autor: PIP   |   28.03.2020.

Kroz zdravu kožu virusi ne ulaze u naš organizam.

Po prirodi naša koža nije stvorena čestom pranju sapunima i deterdžentima, niti da je u prekomjernom kontaktu sa dezinfekcijskim sredstvima.

To je postala realnost, dodatno i povećana potreba zbog virusnih oboljenja. Ali, u tim postupcima skida se sloj rožnatih stanica i stanjuje fosfolipidni dvosloj. Stoga je važno redovito, i više puta dnevno, koži dodavati tvari kojima se dvosloj štiti i obnavlja.

U slučaju oštećenja zaštitnoga hidrolipidnog sloja, oštećuje se zaštitna barijera kože zbog gubitka čvrstih veza među stanicama rožnatog sloja, postaje grub, tvrd, sklon pucanju i iritacijama. Rezultat toga je lakši prodor mikroorganizama ili alergena, što narušava imunološki sustav kože i može rezultirati infekcijom ili alergijskom manifestacijom.

Vrlo je važna zaštita i njega  kože ruku uslijed učestalog korištenja dezinfekcijskih sredstava i agenasa koji oštećuju gornji sloj kože . 

 

Farmakol Dermapip krema

Nanošenjem sloja Dermapip kreme na kožu popunjavaju se prostori među stanicama rožnatog sloja gdje postoji manjak lipida, potpomaže se vlaženje i potrebne funkcije kože, čime se smanjuju ili u potpunosti uklanjaju svrbež i crvenilo i koža se postupno obnavlja.

 

Farmakol Dermakpi krema -  prirodan kozmetika

  • za njegu zahtjevne, osjetljive i suhe kože
  • hrani, vlaži i regenerira kožu
  • popravlja strukturu kože, umanjuje suhoću i perutanje kože